1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Максгроу Агро и Органик Инвест Био Защита събраха земеделци край Пловдив

Максгроу Агро и Органик Инвест Био Защита събраха земеделци край Пловдив

Време е за Трихограма

Максгроу Агро и Органик Инвест Био Защита съвместно с Пловдивския съюз на зърнопроизводителите организираха семинар на тема: “Трихограмата се завръща по родните полета“. 
 
Специални гости на събитието, което се проведе в с. Стряма, бяха две величия в родната и световна наука. Професор Харизанова представи нормативните документи на ЕС за използване на нехимичните методи за растителна защита и реалните ползи от трихограма.
 
Използването на Трихограма, чрез естествените механизми на природата е част от биологичната и интегрираната растителна защита и интегрираното производство на храна.
 
Сега е времето за сключване на договори за третиране на царевичните и слънчогледови площи с ентомофаги. Предварителното залагане на феромонови и светлинни капани по полетата ще определи момента на летежа на неприятелите и внасянето на трихограма. 
 
На форума освен метода за борба със стъбления царевичен пробивач и видовете пеперуди, бяха представени микробиалните торове на Глобал Агро Солюшън, на които Максгроу Агро е ексклузивен представител за България и близките региони-Гърция, Румъния, Сърбия. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.