Микро растенията се отглеждат в лаборатория с подходящ микроклимат
Микро растенията са с високо съдържание на хранителни вещества витамини и минерали, в сравнение с вече порасналите растения.
Растенията се отглеждат в лаборатория с подходящ микроклимат. Бързо трябва да бъдат транспортирани и доставени до пазара, за да са свежи, обясни земеделският производител Георги Попов.
В действителност микрорастенията са най-полезни през периода между 7 и 15 дни, до първите същински листа. В този етап на развитие вече е започнала фотосинтезата, което в комбинация с наситените хранителни вещества от семето и почвата дават високата енергийна и хранителна стойност на растението.
Микро растенията придават специфичен аромат на всяко ястие. Георги посочи, че много атрактивен се оказал слънчогледът.
Георги и съдружникът му Боян развиват и зеленчукопроизводство по нестандартен начин. Прилагат но тил технология в градината-не разорават почвата, а са я оставили на микроорганизмите да работят в нея. Така е икономически рентабилно и екологично ефективно. Искаме да задържим микробиалния живот в нея, казва Георги.