1. Начало
  2. Видеа
  3. Растителна защита
  4. Фузариоза – Байер знае как да елиминира болестта

Фузариоза – Байер знае как да елиминира болестта

Фунгицидни технологии на втория уебинар на Байер

Вторият за 2022 г. уебинар, организиран от Bayer Crop Science България, беше открит от търговския директор на компанията Жечо Мурзов.
Климатологът проф. Георги Рачев обнадежди аудиторията за добър климат и възможност за добра реколта, която обаче без правилна растителна защита би била невъзможна. 
 
В онлайн форума се включи фитопатологът Звездомир Желев, който представи последните тенденции при заболяванията на житните култури. Той обърна специално внимание на фузариозата. Посъветва земеделците добре да са информирани за предпоставките за развитието й и кога е необходимо да се предприемат мерки за контрол.
 
Протиоконазолът влиза в състава на фунгицидите Аскра Експро и Авиатор Експро, които предотвратяват фузариоза по класа, Прозаро е продуктът, който отлично контролира болестта, Солигор е фунгицид с предпазен, лечебен и изкореняващ ефект. Инпут е най-новият продукт на Байер с категорично широкоспектърно приложение.
Протиоконазол е добро решение и срещу видовете главни. В състава на тези фунгициди протиоконазолът работи съвместно с други съставки, като тебоконазол, биксафен, флуопирам. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.