1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. Може ли рапицата да е най-успешната ни култура

Може ли рапицата да е най-успешната ни култура

Качествена селекция и атрактивни промоции от Еуралис Семена

Фирма Еуралис е сред лидерите в Европа в селектирането на рапични хибриди. Те са с генетично заложени устойчивости на фома и на разпукване на шушулките. Това води до оптимално прибиране на зърното при жътва и максимални добиви.

Рапичните хибриди, предлагани у нас от Еуралис Семена са оптимално подбрани за климатично-почвените условия на България и винаги се представят много добре. Поредното доказателство за това е полето край ямболското село Ситово. Тук, поради силното заплевеляване, е предпочетена Клиърфийлд технологията в лицето на хибрида Децибел.

Студоустойчивост, добро презимуване, толерантност на икономически най-важните болести в съчетание с високи добиви - това са отличителните характеристики на всички рапични хибриди на Еуралис което ги прави все по-предпочитани. Затова собственикът на полето - Димо Димов също залага на тях. Неговата фирма обработва около 10 хиляди дка в землищата на общините Болярово и Елхово. Отглежда предимно пшеница, ечемик, рапица и слънчоглед. Общо 2 200 дка е засял тази година с рапица на Еуралис - около 1400 дка с хибрида Акварел и около 800 дка с Децибел.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.