1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. За да сме доволни от рапицата

За да сме доволни от рапицата

Качествена селекция и атрактивни промоции от Еуралис Семена

Фирма Еуралис Семена е сред лидерите в Европа в селектирането на рапични хибриди. Те са с генетично заложени устойчивости на фома и на разпукване на шушулките. Това води до оптимално прибиране на зърното при жътва и максимални добиви. Станой Михов, технически и продуктов мениджър в Еуралис Семена, подчерта, че компанията се е постарала да предложи на земеделците

„Много добре балансираното портфолио включва 4 хибрида от конвенционалната технология и два хибрида от Клиърфийлд технологията. Тук са включени оптимално избрани хибриди, както за почвено-климатичните условия както за Южна, така и за Северна България." Затова рапичните хибриди на Еуралис винаги се представят много добре у нас. Поредното доказателство за това е полето край ямболското село Ситово. Тук, поради силното заплевеляване, е предпочетена Клиърфийлд технологията.

„Хибридът Децибел е от по-късната група хибриди и се характеризира с много високи добиви, допълни г-н Михов. Този хибрид може да даде пълния си потенциал в полета с оптимални условия и при много добро торене. Както виждаме и при тези условия, в община Болярово - един от най-засушливите райони, хибридите на Еуралис се представят изключително добре. Поздравления за фермера, който отглежда тук тези хибриди. На този блок имаме добив над 350 килограма от дка, което за района е наистина отличен резултат."

Собственикът на полето Димо Димов обработва около 10 хиляди дка в землищата на общините Болярово и Елхово. Отглежда предимно пшеница, ечемик, рапица и слънчоглед. Общо 2 200 дка е засял тази година с рапица на Еуралис - около 1400 дка с хибрида Акварел и около 800 дка с Децибел. „В момента жънем и нямаме нито една отворена шушулка. И миналата, и тази година, въпреки крайно неблагоприятните почви, нещата при рапицата се случват. Затова залагаме на хибридите на Еуралис. Добри хибриди са, дават добри добиви, издръжливи са на болести, нямаме полягане."

Стопанството на Димо Димов има и животновъдна ферма. За изхранването на животните той редовно засява царевица и сорго за силаж. Изборът отново е от продуктовата листа на Еуралис.

Какви са атрактивните промоции от Еуралис за новия стопански сезон? При Клиърфийлд хибридите, при закупуване на 6 торби, получавате една торба бонус, а при закупуване на 20 получавате като подарък 5 торби. При конвенционалните хибриди схемата е 8 плюс една торба бонус или 28 плюс 5 торби бонус.

Поради неблагоприятните климатични условия, в помощ на земеделците, Еуралис ще предложи застраховка за суша. „При закупени наши семена наесен, ако зимната рапица не поникне, ние ще компенсираме земеделците със семена слънчоглед за същите площи", уточни Радослав Михалев, регионален представител на Еуралис Семена за Югоизточна България.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.