„На полето сред звездите“

Грандиозна демо платформа край село Паскалево

Добричлията Живко Василев, както винаги, е вложил сърце, душа, професионализъм и старание в извеждането на опитните полета на Косад Семанс. Прецизно изведени опити с царевица, слънчоглед и сорго посрещнаха земеделските производители в с. Паскалево. Платформата се проведе съвместно със Оптиком, Суммит Агро и Екофол.

При производството на царевица Живко Василев тази година е прибавил хибрида Кампони към традиционните Лоубази, Реали и Лабели, на които е разчитал в предходните няколко години. На опитните парцели в Паскалево са заложени и нови хибриди на Косад Семанс, подходящи за зърно, като Валверди, Бетови, Трилоджи.

Слънчогледовите хибриди на Косад Семанс също са на почит в стопанството на Живко Васил. На полето бяха представени общо 7 хибрида, от които един конвенционален – Чаркс. Фаворити на добруджанския зърнопроизводител са Кларика и Марбелия.

Земеделският производител твърди, че соргото му е „тръпка“. Животновъдът е един от първите в страната, дръзнали да изпитат културата на полетата си.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.