Нови патенти от Еуралис Семена за българските фермери

Компанията представи иновативните си предложения на семинар край Варна

Висок добив, стабилно представяне и бързо отдаване на влага – това са основните характеристики на най-новата генетика при царевицата, патент на фирма Еуралис семена. Фирмата представи пред земеделски производители иновативните си предложения за пролетната кампания на семинар край Варна.

Два са хибридите от линията Тропикал дент – Кубус и Кортес, на които могат да разчитат земеделските производители през настоящия сезон. Всички хибриди от новата генетика са изпитвани три години по опитни полета и са показали отлични резултати до 1400 кг от декар. 

Фермерите, които от две години са изпробвали хибридите на демо полета, сега са заявили големи количества царевични семена за масови посеви. Сред тях е и Боян Стоянов, който ще сее 12 000 дка с царевица в община Ген. Тошево. Половината от тези площи ще бъдат с хибрида Кортес. Диян Балчев от община Крушари отчита отлични резултати от царевичния хибрид Сензор. Сега отново планира да сее демонстрационни опити с продукти на компанията.  

Общо 4 конвенционални и 11 Клиърфийлд хибриди са включени в портфолиото на фирмата за предстоящата кампания. Новите предложения при слънчогледа от Клиърфийлд технологията са три – Новамис, Терамис и График. Това са хибриди със силна устойчивост на синя китка до раса G.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.