1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. Съвременни технологии за производство на качествен силаж от Косад Семанс

Съвременни технологии за производство на качествен силаж от Косад Семанс

В Трявна компанията представи новостите в портфолиото си за 2016 г.

С поредица от семинари Косад Семанс България представя „Съвременни технологии за производство на качествен силаж“. В Трявна форумът беше открит от Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България. Гостите бяха приветствани и от Божана Гандева, управител на Косад Семанс България. След нея на сцената излезе румънският й колега д-р Алберт Изслей, специалист по хранене на животните в Източна Европа, който изнесе лекция на тема „Генетичен ресурс в посевния материал за увеличавен на млеконадоя“.

Обект на представянето му беше DUO CS концепцията за производство на царевица за силаж. DUO CS е технология за произвеждане на висококачествен посевен материал за силаж, регистрирана от Косад Семанс. „Това е агрономия и зоотехника заедно“, обясни Александър Костов, мениджър ключови клиенти в Косад Семанс България.

От съчетанието на два хибрида, които са в DUO CS, се получава синергизъм от зелена маса с висока хранителна стойност. Обединяваането на тези два хибрида води до редица предимства. Изследване, проведено в 50 ферми в Европа, показва прираст в месото, в млеконадоя, увеличение на протеините и маслеността в млякото.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.