1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. Селекцията слънчоглед на БАСФ - иновативна и високодобивна

Селекцията слънчоглед на БАСФ - иновативна и високодобивна

Успешна формула за висок добив - Пулсар Плюс с Ретенго или Пиктор

 БАСФ представи край село Дропла растителнозащитна технология при Клърфийлд и Клиърфилд Плюс хибриди слънчоглед. Акцент беше поставен и на новата селекция при маслодайната култура.
„За втора година БАСФ предлага на българските стопани и слънчогледови хибриди, допълвайки качествената растителна защита, с което земеделците получават една пълна технология за отглеждане на маслодайната култура. Благодарение на доброто им представяне и високата масленост, която ги отличи, фермерите, които ни се довериха и избраха да засеят нашите хибриди, се увеличиха многократно през настоящия сезон. Още от миналата година работим изпитването на следващите продукти, които да предложим в страната, като така ще разширим сегментите, които покриваме с нашето портфолио“, заяви търговския представител на БАСФ Дилян Димов по време на полски ден между селата Дропла и Кремена.
Последните три години екипът на БАСФ налага технологията на едновременно приложение на Пулсар Плюс с Ретенго или Пиктор, което дава възможност за ранна превенция от болести, подобрена физиология и реакция при стресови фактори.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.