1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. Високи генетични заложби в новия сорт пшеница LG Абсалон

Високи генетични заложби в новия сорт пшеница LG Абсалон

Рапичните хибриди LG Амбасадор и LG Авирон оптимизират наличния азот в почвата по време на вегетация

Най-новите попълнения в продуктовата листа на LG бяха представени на открит ден край добричкото село Безводица. На опитното поле земеделските стопани видяха най-новия сорт пшеница на мултинационалната компания - LG Абсалон. Това е средно ранен, безосилест сорт, който разкрива пълния си потенциал при континентален климат, с много добър до отличен здравен профил спрямо основните икономически болести, подчерта продуктовият мениджър на LG Димитър Бързаков. 
 
Две са новите предложения при рапицата при N-FLEX генетиката – LG Амбасадор и LG Авирон. Селекцията на компанията притежава пакет от качества, които гарантират успех при отглеждане на културата, подчерта и тук представителят на компанията. Това са устойчивост на разпукване на шушулките, устойчивост на една от основните болести при рапицата – сухо стъблено гниене (Фома), устойчивост на жълта вироза. 
LG Амбасадор и LG Авирон са от N-flex линията на LG. Това са продукти, които оптимизират наличния азот в почвата по време на вегетация и могат да разгърнат по-пълно добивния си потенциал. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.