1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Очаквани върхови добиви край Безводица от нови сортове пшеница

Очаквани върхови добиви край Безводица от нови сортове пшеница

LG предлага 10 % бонус при закупуване на семена от рапица за предстоящата сеитба

Най-новите попълнения в продуктовата листа на LG бяха представени на открит ден край добричкото село Безводица. На опитното поле земеделските стопани видяха най-новия сорт пшеница на мултинационалната компания - LG Абсалон. Това е средно ранен, безосилест сорт, който разкрива пълния си потенциал при континентален климат, с много добър до отличен здравен профил спрямо основните икономически болести, подчерта продуктовият мениджър на LG Димитър Бързаков. След около месец на това поле край Безводица се очакват върхови резултати, прогнозира още експертът.

LG

Две са новите предложения при рапицата при N-FLEX генетиката – LG Амбасадор и LG Авирон. Селекцията на компанията притежава пакет от качества, които гарантират успех при отглеждане на културата, подчерта и тук представителят на компанията. Това са устойчивост на разпукване на шушулките, устойчивост на една от основните болести при рапицата – сухо стъблено гниене (Фома), устойчивост на жълта вироза.

LG Амбасадор и LG Авирон са от N-flex линията на LG. Това са продукти, които оптимизират наличния азот в почвата по време на вегетация и могат да разгърнат по-пълно добивния си потенциал.

LG излиза с атрактивни предложения за фермерите, допълни Димитър Петъков, търговски представител за областите Добрич и Силистра. Той разясни, че компанията предлага 10 % бонус при закупуване на семена от рапица за предстоящата сеитба на есенни култури.

Повече за промоционалните предложения можете да намерите на www.lgseeds.bg, където вече има възможност както за изпращане на електронни заявки, така и за бърза проверка на добивите за всеки един продукт по региони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.