1. Начало
  2. Видеа
  3. Животновъдство
  4. Акценти от пресконференцията след провеждането на Националния земеделски форум в Стара Загора

Акценти от пресконференцията след провеждането на Националния земеделски форум в Стара Загора

Животновъди предлагат промени по Националния стратегически план

„Нищо от това, което сме дали като предложение по отношение на Националния стратегически план, не е отразено в документа. От три месеца нямаме комуникация с МЗм“, каза Бойко Синапов, председател на Сдружение „Обединени български животновъди“ на пресконференция след провеждането на Национален земеделски форум в Стара Загора.
 
Именно тази липса на комуникация е принудила браншови организации преди няколко седмици да отидат директно в Брюксел в ЕП и да се срещнат с председателя на Комисията по земеделие, с агрокомисар Войчеховски и с координатора на „Обнови Европа“.
„ЕС дава огромни възможности, но ние имаме лошата съдба, че не попадаме на управляващи. Кризата ни удря, изнемогваме“, каза още Синапов.
„Ще искаме отлагане на старта на новия програмен период поне с една година, каза Пенка Христова, почетен председател на Съюза на животновъдите.
 
 „Много ни се иска браншът да бъде включен към работната група, която ще направи промените по върнатия стратегически план. Трябва да се приемат спешни промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, които са свързани със Стратегическия план“, посочи Стоян Чуканов, представител на България в Европейския икономически и социален комитет. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.