1. Начало
  2. Видеа
  3. Животновъдство
  4. Защо и как един от най-големите птицевъди у нас пречиства водата за своите кококошки

Защо и как един от най-големите птицевъди у нас пречиства водата за своите кококошки

Внедряване на системи за пречистване на чиста питейна вода за животновъдни обекти

Техноинокс Инженеринг (TINOX) инсталира система за пречистване на вода в една от големите птицеферми у нас за производство на яйца, собственост на Иван Ангелов. 
 

„Системата дезинфекцира, пречиства и структурира водата до правилна структура на молекулата, което действа изключително позитивно върху здравния статус на животните. Технологията се използва с цел превенция, както на заболяванията, така и на други вредни вещества, които съдържа водата. Пречистената по този начин вода е иновативно решение, което е свързано и с производството на безопасна за хората храна“, обясни Ивайло Тодоров, управител и собственик на Техноинокс Инженеринг. 

 

„За нас е много важно да затвърдим биосигурността в птицефермата. Ако водата не е качествена, може да представлява голям проблем. Чрез нея в обекта могат да влязат болести, тежки метали, отровни вещества. Чрез системата на Техноинокс Инженеринг искаме да направим дезинфекция на водата, на второ място да я филтрираме от нежелани елементи и не на последно място – да я структурираме, от което имаме очакване за по-добра продукция - увеличаване на яйцеснасянето. Също така, очакваме и по-благоприятно въздействие върху самите напоителни системи, охлаждащи инсталации и дюзи. Поради дългогодишното ни партньорство се доверихме на Техноинокс Инженеринг и се надяваме да постигаме още много успехи с тях“, каза д-р Димитър Стаматов, ветеринарен лекар в птицефермата на Иван Ангелов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.