1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ ще получи с 230 млн. лева по-малко от планираните за следващата година

МЗХ ще получи с 230 млн. лева по-малко от планираните за следващата година

Ако не се намерят варианти за компенсиране на недостига, може да се стигне до нови протести, предупреди министър Найденов

Министерството на земеделието ще получи с 230 млн. лева по-малко от планираните за следващата година за изплащане на евросубсидии на земеделски производители, национални доплащания за тютюн и компенсиране на акциза, за използваните горива от зърнопроизводителите. Това съобщи министърът на земеделието Мирослав Найденов по БНТ.

Според него осигуряването на 340 вместо 570 млн. лева ще направи невъзможно изпълнението на всички точки от подписаното споразумение с неправителствените организации и представители на всички браншове в сектора. Ако не се намерят варианти за компенсиране на недостига, може да се стигне до нови протести, предупреди Найденов.

Той посочи, че вече е имал разговори с финансовия министър и премиера и ще се търсят резерви, включително чрез продажба на активи. Земеделският министър каза още, че бюджетът на министерството за 2012 г. е намален с 4.10% спрямо тази година, но това няма да създаде сериозен проблем.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.