1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Животновъдите няма да получат исканите 70% субсидии за тази година

Животновъдите няма да получат исканите 70% субсидии за тази година

Снимка:

Димитър Греков: Максималният размер, на който фермерите могат да се надяват е малко над 50 на сто

Животновъдите няма да получат исканите 70% субсидии за тази година. Максималният размер, на който те могат да се надяват е малко над 50 на сто, съобщи земеделският министър Димитър Греков. Пред ТВ "Европа" той припомни, че фермерите ще получат останалите пари през януари 2014 г. До края на месеца ще се направи равносметка на средствата във Фонд „Земеделие" и останалите пари в него също ще бъдат дадени на животновъдите, обеща Греков.

„В областта на земеделието искаме да създадем правила на играта, субсидиите да се отпускат навреме, да знае всеки земеделски производител кога получава средствата си и да може да разчита на тях", каза още министърът.

Прави се всичко възможно субсидиите да се изплатят в сектор „Животновъдство", макар и не в очаквания размер от 70 на сто, допълни Димитър Греков. Взети са и допълнителни мерки за отрасъла, уточни той.

"Ние всички сме длъжници към този сектор и трябва да направим всичко възможно той да възвърне своите позиции, да можем да изнасяме, а не да внасяме животинска продукция", каза още земеделският министър от кабинета „Орешарски".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.