1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новата пластина за косене MAX CUT

Новата пластина за косене MAX CUT

Висока технология от CLAAS

Новата пластина за косене MAX CUT е впечатляваща заради своята уникална цялостна концепция. Поддръжката на пластината се осигурява от една метална част, която гарантира максимална здравина. Новите, специално оформени адаптери създават широка площ за рязане и осигуряват оптимално качество на рязане. Те са геометрично различни и са направени за съответната позиция на движещите се двойки лопатки, в зависимост от това, дали са събрани или раздалечени една от друга. Те са закрепени с болтове и са допълнително закалени.

212817_300

Болтове вместо заваряване

С принципът "болтове вместо заваряване", новата MAX CUT е особено гъвкава и лесно усукваща се, благодарение на болтовото съединение.

Плъзгачите на пластината със защитен ефект

Широките плъзгачи със защитен ефект премахват замърсяванията, като ги изпращат назад и осигуряват чист терен за работа. Те също така увеличават абсорбционния капацитет, предпазват повърхността и предотвратяват износването. Като опция срещу износването, са налични високо-изсечени и двойно високи плъзгачи, например за косене на биомаса.

Икономичен РТО

Задвижването на новата MAX CUT става до скорост от 850 оборота. Това намалява консумацията на енергия до 20%. В случай на сблъсък, задвижването е защитено от изпитаната и проверената система SAFETY LINK. Дискът за рязане е закрепен с болт и не може да падне.
Модулът, осигуряващ безопасността на работа, може да бъде заменен бързо и лесно и следователно косачката е готова за използване отново. Смяната на ножовете също е лесна с изпитана и тествана система за бърза смяна. Новата MAX CUT е смазана за целия си експлоатационен живот.

CLAAS се предлага на Българския пазар от фирма Рапид КБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.