1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Танева: Общините трябва да приключат проектите си и да подадат заявки за плащане до 15 октомври

Министър Танева: Общините трябва да приключат проектите си и да подадат заявки за плащане до 15 октомври

По ПРСР 2007-2013 г. общините са сключили 1442 договора на обща стойност 1.9 млрд. лева

Заедно с Държавен фонд „Земеделие“ взехме решение да бъде удължен срокът на общините за изпълнение на проектите от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. и подаване на заявки за плащане до 15 октомври. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на конференция на тема „Българските общини 2020“.

„Това изменение ще бъде направено още следващата седмица и  ще важи за договори, чийто срок на изпълнение е до 15 септември 2015 г. За договори, чиито краен срок е изтекъл, това няма да се прилага“, каза още Танева. Тя уточни, че промяната на този срок не променя датата на договора, които общините имат със съответните изпълнители.

„Може да разчитате на пълната подкрепа на Министерството и ДФ „Земеделие“, за да приключите успешно проектите си“, подчерта министър Танева.

По време на конференцията министърът на земеделието посочи, че по ПРСР 2007-2013 г. общините са сключили 1442 договора на обща стойност 1.9 млрд. лева. „От тези договори, са изпълнени 592, по които има разплатени 671 млн. лева. Останалите 850 са в процес на изпълнение“, каза още Танева. Тя заяви, че успешното прилагане на Програмата, по която към момента са разплатили над 80% от бюджета, зависи от изпълнението на договорите.

Министър Десислава Танева апелира кметовете да спазват приетите през месец юли изменения в закона, който касае на затревените площи и приоритетното им отдаване на животновъдите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.