1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Гръцки фермери успяха за около час да блокират пункта „Промахон“ при гръцко-българската граница

Гръцки фермери успяха за около час да блокират пункта „Промахон“ при гръцко-българската граница

До сблъсъци между фермери и полицията не се стигна

Гръцки фермери успяха за около час да блокират  пункта „Промахон“ при гръцко-българската граница. Това стана в ранния следобед, а движението в двете посоки беше преустановено.  До сблъсъци между фермери и полицията не се е стигнало. Заради създалата се ситуация на  ГКПП Кулата Промахон днес пристигна главен комисар Георги Костов.

След вчерашните закани на фермерите, че с техника или без ще стигнат до границата с България и ще я блокират, за да ги чуе правителството им и да спре социалната реформа в държавата им, днес най-амбициозните от тях все пак успяха да стигнат до Пункта „Промахон“. А, това затвори международния коридор за кратко.

Намесата на гръцката полиция е била мигновена. Протестиращите земеделци са били разпръснати и върнати в Гърция. Час по-късно движението през международния коридор бе възстановено, но напрежението сред пътуващите часове по-късно остана.

Ситуацията на българо-гръцката граница остава динамична. Пътят Серес-Солун остава затворен. За пътуващите през южната ни съседка са създадени обходни маршрути.

Автор: Снежана Любенова

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.