1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. ИАРА приветства идеята за възобновяване на „Рибарски училища“

ИАРА приветства идеята за възобновяване на „Рибарски училища“

Участниците в „Рибарски училища“ ще се включат в десетки теоретични и практически занимания

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) приветства решението на Национално ловно-рибарско сдружение – „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ) да възобнови и надгради провеждането на „Рибарски училища“ с участието на хиляди деца от цялата страна на възраст до 14 г.

„Приветстваме тази инициатива, тъй като възпитанието, насочено към опазване на околната среда в ранна детска и юношеска възраст е важен процес, в който се усвояват знания и се формират нагласи, ценности и чувство на отговорност към съхранението на природата и устойчивото ѝ развитие във всичките ѝ аспекти. ИАРА с радост ще допринесе за реализиране на обучителната програма и за изграждане на ползотворно партньорство“, коментира изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов, който прие поканата да стане част от Инициативния комитет.

Участниците в „Рибарски училища“ ще се включат в десетки теоретични и практически занимания, сред които произход и вътрешното устройство на различни видове риби, начини на риболов, етика и правила за безопасност при риболов и др.

За финал се предвижда да бъде проведено състезание по улов на риба, както и учредяване на детски риболовни дружинки.

Очакванията са в инициативата да се включат около 2000 деца. Подготовката за провеждането на „Рибарски училища“ започва през месец март, а стартът е на емблематична за малчуганите дата: 1-ви юни, Деня на детето.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.