1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов честити годишнината на ИРР-Варна

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов честити годишнината на ИРР-Варна

Институтът по рибни ресурси е най-старият морски институт във Варна

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов честити 90-ата годишнина на Института по рибни ресурси – Варна. Панайотов присъства на специална празнична церемония в морската столица и поздрави директора на Института доц. д-р Елица П. Петрова. Той връчи и поздравителен плакет.

„Приемете искрените ми поздравления по случай 90-годишния юбилей на Института по рибни ресурси, ИРР-Варна, към Селскостопанска Академия.
За годините работа, Вашият институт се превърна в еталон за професионализъм и авторитетна научна организация в областта на рибарството на национално и международно ниво. Институтът по рибни ресурси-Варна е значим партньор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за управлението на рибарството и опазването на рибните ресурси.

Бъдете все така енергични, последователни и обективни в своята научна дейност.
На Вас и целия научен екип на Институт по рибни ресурси-Варна желая здраве и много творчески успехи“, сподели Панайотов по повод празника на ИРР-Варна.

Институтът по рибни ресурси е най-старият морски институт във Варна. Създаден е през 1932 г. като „Морска биологична станция с Аквариум”.
През годините, институтът е принадлежал към различни ведомства, а понастоящем е част от Селскостопанска Академия - София.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.