1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов откри кулинарния фестивал „Царството на пъстървата“

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов откри кулинарния фестивал „Царството на пъстървата“

Местните жители и гостите на града се насладиха на традиционни рибни ястия и специалитети, характерни за територията на МИРГ „ВЗР: Батак-Девин-Доспат“, които бяха приготвени от майстор готвач

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов откри кулинарния фестивал „Царството на пъстървата“, който се проведе в събота в град Девин.
Фестивалът стартира сутринта със състезание по риболов на естествена стръв за деца и юноши, а официалното му откриване беше от 17:00 часа на сцената на площад „Игор Юруков“. Бяха представени щандове с продукти на рибопроизводителите от територията на рибарска област „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат“.
Местните жители и гостите на града се насладиха на традиционни рибни ястия и специалитети, характерни за територията на МИРГ „ВЗР: Батак-Девин-Доспат“, които бяха приготвени от майстор готвач.
Презентирани бяха и щандове с участието на местни инициативни рибарски групи от България, които направиха изложение на рибни продукти от тяхната територия.
Кулинарният фестивал „Царството на пъстървата“ приключи с излъчване на информационен филм за МИРГ „ВЗР: Батак-Девин-Доспат“, както и с музикален концерт на популярни български изпълнители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.