1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Извършени масирани проверки от служители на Рибарство и контрол Плевен

Извършени масирани проверки от служители на Рибарство и контрол Плевен

През последните дни служители на РК Плевен са извършили множество проверки и наблюдения за извършване на нерегламентиран стопански риболов на водоемите в област Плевен, както и по пътищата за нерегламентиран превоз на риба. На 21.01.2021 г. екип от инспектори на РК Плевен, съвместно със служители на Второ РУ – гр. Плевен, след спиране на лек автомобил за проверка установяват в багажното отделение на автомобила риба, поставена в найлонови чували с общо тегло 67,500 кг. Лицето, превозвало рибата не е представило на контролните органи необходимите документи, съгласно изискванията на ЗРА. Рибата е иззета и дарена на Социален патронаж град Долни Дъбник. На нарушителя е съставен АУАН.

При извършена проверка по бреговете на река Искър, в близост до гр. Койнаре, инспекторите на РК Плевен забелязват автомобил спрян до брега на реката. Контролните органи разпознават автомобила и водача, който е системен нарушител на ЗРА. След като инспекторите наближават местонарушението, бракониерът потегля с автомобила и в последствие изхвърля винтери, риба и кепче. Рибата е върната обратно във водата, а уредите са иззети. Нарушителят е призован за съставяне на АУАН.

На 29.01.2021 г. след подаден сигнал на тел. 112 за незаконно поставени мрежи в язовир Горни Дъбник, служители на РК Плевен извършиха проверка на посоченото в сигнала място. В хода на проверката е установен нарушител и мрежа с дължина 90 м. с улов в нея на риба от вида сребриста каракуда, бяла риба и скобар. Рибата е върната обратно във водата. На нарушителя е съставен АУАН за нарушаване разпоредбите на ЗРА. ИАРА Плевен изказва специални благодарности на надзорниците на РС „Ручина“ за оказаното съдействие.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.