1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Извършени са проверки от инспектори на ИАРА в различни водоеми от страната

Извършени са проверки от инспектори на ИАРА в различни водоеми от страната

Снимка:

Иззети са почти 1500 метра незаконно поставени мрежи

Проверка на язовир „Мандра“
иара-мандра

Инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ град Бургас са извършили съвместна проверка със служители от Четвърто РУ към ОДМВР Бургас. Проверката е извършена на язовир „Мандра“, през тъмната част от денонощието, по време на издадена забрана за риболов заради пролетно-лятното размножителния период. 

По време на проверката са установени 1150 метра мрежи, поставени в работно положение. Уловената в тях риба от вида сребриста каракуда - 260 кг е дарена на Зоопарк Бургас за храна на рибоядните обитатели. Мрежите за иззети за унищожаване. 

Проверка на язовир „Жребчево“

Инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ град Сливен и град Стара Загора са извършили проверка през тъмната част на денонощието на язовир „Жребчево“ м. „Кавалджиевия гьол“,  общ. Нова Загора. Открити и извадени от водата са 2 броя мрежи, с дължина 140 метра, поставени в работно положение. Уловената в мрежите риба от вида платика - 10кг  и шаран - 7кг, е освободена и върната във водата.

Проверка на езеро Дуранкулак
иара-дуранкулак

Контролни органи на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ град Добрич са извършили рутинна проверка на езеро Дуранкулак с патрулна лодка  ИАРА 30. В хода на проверката от водите на езерото са извадени 200 метра мрежи и улов в тях на риба от вида щука - 1бр., лин - 1 бр. и сребриста каракуда - 3 бр. Рибата е освободена и върната обратно в езерото, а мрежите са иззети за унищожаване.

Проверка в град Севлиево
иара-севлиево

При извършена проверка в град Севлиево за нерегламентиран превоз и търговия на риба, инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ град Габрово, съвместно с доброволни сътрудници, са установили лице, извършващо продажба на риба без необходимите документи. Съставени са актове за нарушаване разпоредбите на ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури). Иззети са електронна везна и близо 50 кг риба. Със съдействието на Община Севлиево, рибата е дарена на домове за стари хора в региона.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.