1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Мащабна акция на инспектори от Рибарство и контрол Бургас съвместно с МВР

Мащабна акция на инспектори от Рибарство и контрол Бургас съвместно с МВР

Двете превозни средства не са лицензирани за превоз на риба и други водни организми

Екип от инспектори на Рибарство и контрол Бургас, след дълго наблюдение и преследване на микробуси, със съмнение за нерегламентиран превоз на пресни продукти от риболов, успяват да спрат и установят единия от тях.

iara-proverka
Другият шофьор на микробус зарязва превозното средство и бяга от местонарушението. След поискано съдействие от служители на МВР, е установен и шофьорът на изоставения автомобил. Контролните органи на ИАРА са извършили проверка на микробусите и установяват, че се превозва охладена прясна риба от вида шаран, платика и бяла риба с общо тегло 295 кг.
riba-iara-burgas

Двете превозни средства не са лицензирани за превоз на риба и други водни организми по чл. 246 от ЗВД, а за превозваната риба липсват документи, установяващи произхода й. След телефонно обаждане на единия от нарушителите, са донесени документи за произхода на рибата, на които се установява истинността им. На лицето, чиято собственост са и двата микробуса са съставени 2 броя АУАН от контролните органи на ИАРА за нарушаване разпоредбите на ЗРА.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.