1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Масирани проверки на служители от отдел "Рибарство и контрол-Централен Дунав"

Масирани проверки на служители от отдел "Рибарство и контрол-Централен Дунав"

Снимка:

Всички мрежи са иззети за унищожаване

През последните дни, служители от отдел "РК-Централен Дунав" са извършили масирани проверки във водоеми на териториите на градовете Русе, Свищов, Плевен, Габрово и Велико Търново. След наблюдение на язовир Александър Стамболийски, контролните органи на ИАРА от Габрово и Велико Търново са установили и заловили нарушител, който извършва нерегламентиран стопански риболов с лодка и хрилни мрежи. 

Проверки Габрово

Всички уреди и средства, послужили за извършване на деянието са иззети, а уловената риба е освободена и върната обратно във водите на язовира. На нарушителя е съставен акт. От реките Вит и Искър инспектори от Рибарство и контрол Плевен са открили и са извадили общо 120 метра немаркирани хрилни мрежи.

Проверки Плевен

При остров Вардим, служители на Рибарство и контрол Свищов са извадили 5 бр. мрежи с обща дължина 250 метра, а от устието на река Янтра са извадени  мрежи с дължина 100 м. Всички мрежи са иззети за унищожаване. С цел спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс, проверки на язовира ще се извършват ежедневно. ИАРА апелира любителите риболовци да спазват Закона за рибарство и аквакултури и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

Проверки Свищов

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.