1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. От водите на язовир Мандра са извадени 4000 метра мрежи

От водите на язовир Мандра са извадени 4000 метра мрежи

Продължават масираните проверки на водоема

На 03.02.2020 г. през тъмната част на денонощието, след наблюдение, инспектори на ИАРА са забелязали неизвестни лица, които залагат мрежи във водите на язовир Мандра в района на „Столовата“, близо до село Дебелт. При приближаване на инспекторите, същите побягват. За часовия диапазон от 09:00 до 13:00 часа в същия район са извадени 4000 метра мрежи. Уловената в тях риба около 80 кг. от вида платика и сребриста каракуда е дарена на Социален патронаж град Бургас.

По-късно към 14:30 часа инспектори забелязват лодка, скрита в тръстиката, в района на село Димчево. След извършване на съвместна проверка със служители на РУ на МВР, е установено че плавателният съд е обект на кражба и е върнат на собственика.

Служителите на ИАРА продължават засилените проверки и охраняването на язовир Мандра денонощно. Напомняме, че във водите на язовира е разрешен единствено любителският риболов с 2 бр. въдици. Разпоредбите и условията за извършване на този вид риболов са посочени на гърба на билета за любителски риболов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.