1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Политиката в областта на рибарството ще бъде обсъдена в Пловдив

Политиката в областта на рибарството ще бъде обсъдена в Пловдив

Петата годишна среща на Националната рибарска мрежа ще се проведе в Пловдив

Пловдив ще бъде домакин на петата годишна среща на Националната рибарска мрежа. Тема на форума ще бъде „Бъдещето на общата политика в областта на рибарството-предизвикателства и перспективи“, на който ще се дискутират новостите през следващия програмен период. Събитието ще се състои в периода 27.09.- 28.09.2021 г. Откриването е от 10:00 часа в конферентна зала „Париж“ на Гранд Хотел Пловдив. На втория ден ще се проведе заседание на тематична работна група „Сътрудничество“.

В рамките на първата сесия ще бъде представена информация за отворените процедури по Програмата за морско дело и рибарство (2014-2020 г.) (ПМДР). Целите и приоритетите на Европейският фонд за морско дело, рибарство и аквакултурите (ЕФМДРА) за 2021-2027 г. ще бъдат разгледани също, като ще бъде поставен акцент върху стратегическите документи на Европейския съюз. Предмет на дискусия ще бъдат възможностите за прилагане на опростени разходи в сектор „Рибарство“ в новия период, както и  предизвикателствата за създаване на организации на производители, и изпълнение на планове за производство и реализация. Предвижда се представянето на споделен опит и добри практики в тази сфера. Тенденциите в биологичното отглеждане на аквакултури са сред предвидените теми на форума.

Втората панелна сесия на годишната среща ще бъде посветена на прилагането на подхода Водено от общностите местно развитие в рибарските райони в България.

Обществените обсъждания ще продължат на 28.09.2021 г., от 10:00 часа, със заседание на тематична работна група „Сътрудничество“. Темата, по която ще дебатират участниците е: „Инструменти за преодоляване на последиците от COVID-19 в рибарските райони“. Управляващият орган на ПМДР (2014-2020 г.) ще докладва за напредъка по изпълнението на COVID-19 мерките от нея. Присъстващите ще бъдат запознати с новите идеи за инструменти и мерки в подкрепа на сектор „Рибарство и аквакултури“ в страната за справяне с последиците от ковид пандемията.  

Детайлната програма за двете мероприятия е публикувана на интернет страницата на Националната Рибарска Мрежа: ТУК

Участието в събитията е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация в срок до 22.09.2021 г.

Линк за регистрация: https://forms.gle/bwxNuQDZa6CTa8N87  

Събитията се организират с подкрепата на Европейския фонд за морско дело и рибарство в България, в изпълнение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 на Министерство на земеделието, храните и горите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.