1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Проверките на ИАРА в цялата страна продължават, има установени нарушители

Проверките на ИАРА в цялата страна продължават, има установени нарушители

ИАРА апелира любителите риболовци да спазват Закона за рибарство и аквакултури и да се стремят към опазване на рибния ресурс

Служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Добрич, съвместно с представители на РИОСВ, са извършили проверка по вода на езеро „Дуранкулак“ с патрулна лодка „ИАРА 30“. По време на проверката са установени и извадени от работно положение 20 броя винтери без улов в тях. Уредите са иззети за унищожаване.

При извършена проверка на река „Голяма Камчия“ от служители на сектор „Рибарство и контрол“ град Шумен, с помощта на контролните органи на МВР и любители рибари, в горното течение на реката, близо до село Менгишево, общ. Върбица, са установени и заловени лица извършващи нерегламентиран риболов със забранен уред „серкме“. На лицата са съставени 2 броя АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) по чл.39 а, ал.1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите). ИАРА апелира любителите риболовци да спазват Закона за рибарството и аквакултурите и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

При извършена рутинна проверка по вода от служители на сектор „Рибарство и контрол“ град София на язовир „Искър“ бяха открити и извадени 1 брой мрежа с дължина 50 м и 4 броя маломерни мрежени уреди тип „цапало“ без улов в тях. Уредите са иззети за унищожаване. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.