1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Съвместни акции на ИАРА и полицията в Никопол

Съвместни акции на ИАРА и полицията в Никопол

Конфискуваната риба е дарена на Дом за стари хора в неравностойно положение

При съвместна проверка на служители на ИАРА от сектори „Рибарство и контрол“ град Плевен и РУ на МВР град Никопол на р. Дунав при град Никопол е установено лице, извършващо стопански риболов в нарушение на Заповед № РД 09-439/12.04.2023г.  на МЗ и чл.32, ал.1 и ал.4 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури).

Лицето е уловило и задържало 1 брой риба от вида европейски сом - 2кг. Рибата е върната обратно във водата. На лицето е съставен АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) по ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури).

иара

При друга съвместна проверка на служители на ИАРА от сектори „Рибарство и контрол“ град Плевен и РУ на МВР град Никопол е установено лице, превозващо в лек автомобил жива риба от видовете сом, амур и толстолоб с общо тегло - 25кг. На лицето е съставен АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) за нарушение на  чл.33, ал.1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури). Съставен е и 1 брой АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) по чл.20, ал.1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури) за непредадени в срок Декларации за произход от риболовен дневник.

Конфискуваната риба от видовете сом, амур и толстолоб с общо тегло - 25кг е дарена на Дом за стари хора в неравностойно положение - с. Драгаш войвода.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.