1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Специализирано обучение за инспекторите на Съюза, организирано от Европейската агенция по контрол в рибарството (EFCA)

Специализирано обучение за инспекторите на Съюза, организирано от Европейската агенция по контрол в рибарството (EFCA)

Целта не мероприятието беше спазването на високи общи стандарти за контрол, проверка и надзор в рамките на общата политика в областта на рибарството

На 25.05.-26.05.2022 г. се проведе специализирано обучение за инспекторите на Съюза, организирано от Европейската агенция по контрол в рибарството (EFCA). Целта не мероприятието беше спазването на високи общи стандарти за контрол, проверка и надзор в рамките на общата политика в областта на рибарството. Обучението беше организирано на два етапа.

obuchenie-iara

Първия ден беше изнесена лекция и теоретично обучение. Бяха разгледани общата правна рамка (GFCM, Европейско законодателство, Съвместен план за разполагане), задължението за разтоварване, проследяемост и етикетиране на продукти от риболов. За практическото обучение, което се проведе в открито море, от Асоциация БГ ФИШ предоставиха риболовни кораби, на които  всички участници се включиха в демонстрация на тема „Последен улов“ (Last haul).

iara-efca

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.