1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Заловен нарушител в град Царево

Заловен нарушител в град Царево

Извършена е също съвместна проверка по вода и суша на язовир „Александър Стамболийски“

Инспектор от сектор РК Бургас забелязва лице, което пренася каси с риба в лек автомобил тип пикап, пред магазин в гр. Царево.
След като нарушителят е забелязал служебния автомобил на ИАРА, лицето бързо се качва в пикапа и тръгва в посока главен път Царево – Приморско. Инспекторът подава сигнал до контролния пункт на гранична полиция в този район, със съмнение за нерегламентиран превоз на риба. След спиране на пикапа от служителите на Гранична полиция, служителят на ИАРА установява, че превозното средство не е лицензирано за превоз на риба и други водни организми, а за превозваната риба липсват документи, установяващи произхода й. Съставен е акт, с който е иззета общо около 150 кг риба от вида черноморска барбуня, сафрид, морски кефал и сребриста каракуда. Рибата е дарена на Социален патронаж с. Атия.
 
Извършена е рутинна проверка от инспектор на сектор Рибарство и контрол Бургас около плажната ивица на град Ахтопол. В хода на проверката служителят забелязва лице, което поставя бял чувал в лек автомобил, паркиран в непосредствена близост до плажа. Със съмнение за превоз на незаконен улов, инспекторът търси съдействие на служители на гранична полиция и се отправя към евентуалния нарушител. При извършената  съвместна проверка е установено, че проверяваното лице превозва около 30 кг. бяла пясъчна мида. На нарушителя е съставен АУАН, а уловът е върнат обратно във водата.
 
 Бяла пясъчна мида
 
Извършена е също съвместна проверка по вода и суша на язовир „Александър Стамболийски“ от инспектори на Рибарство и контрол град Габрово и град Велико Търново. В хода на проверката са установени 100 метра хрилни мрежи и са съставени 4 бр. АУАН. В проверката са участвали и доброволци.
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.