1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Засилени проверки на ИАРА в различни точки на страната

Засилени проверки на ИАРА в различни точки на страната

От акваторията на язовир „Жребчево“ са извадени мрежи с обща дължина 400 метра

През последните дни контролните органи на ИАРА към „Рибарство и контрол“ са извършили проверки на различни водоеми из страната. 

При проверка на язовир „Александър Стамболийски“, служители на сектор „Рибарство и контрол“ град Габрово са открили близо 150 метра хрилни мрежи, поставени в работно положение. Мрежите са иззети за унищожаване, а уловената риба е освободена и върната обратно във водата.

След подаден сигнал от граждани, служители на сектор „Рибарство и контрол“ град Смолян са извършили проверка на язовир „Доспат“. 

В района на махала „Крушата“ на град Сърница е открита поставена в работно положение хрилна мрежа с дължина от 100 м. Мрежата е иззета, а уловената в нея пъстървова риба от вида пелед - 2 броя с тегло около 2 кг, освободена и върната обратно във водата.

Заложена в работно положение хрилна мрежа е установена и в района на „Тихия кът“, м. „Орлино“. Мрежата с дължина 100 метра е иззета, а уловената в нея риба - също от вида пелед, около 5 кг, е върната обратно във водата жива.

Отново на язовир „Доспат“, служители на ИАРА са извършили рутинна проверка на петима души, като нарушения на правилата за любителски риболов не са установени. 

След извършено нощно наблюдение и проверка на акваторията на язовир „Жребчево“,  м. „Кук дере“, от служители на сектор „Рибарство и контрол“ град Стара Загора и град Сливен, са открити и извадени от водата 5 бр. мрежи от тип „сетка“ с обща дължина 400 м.

Уловената риба от вида платика – 6 кг и сребриста каракуда - 5кг, е освободена и върната във водата. Мрежите са иззети за унищожаване. 

Отново на язовир „Жребчево“, след извършено наблюдение и нощна проверка в м. „Острова“ са открити и извадени от водата 4 бр. мрежи тип „сетка“ с обща дължина 240 м. Уловената риба от вида сребриста каракуда - 15 кг и платика - 10 кг, е освободена и върната във водите на язовира.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.