1. Начало
  2. Новини
  3. Автомобили за бизнеса
  4. BMW представи два нови модела у нас – електрическото i4 и Серия 2 Active Tourer

BMW представи два нови модела у нас – електрическото i4 и Серия 2 Active Tourer

Второто поколение на компактния миниван BMW Серия 2 Active Tourer дебютира с подчертано динамичен и изразителен дизайн

Изцяло новото напълно електрическо BMW i4 и второто поколение на компактния миниван BMW Серия 2 Active Tourer бяха представени премиерно у нас от BMW Group България. Двата модела вече се предлагат на българския пазар и могат да бъдат разгледани и тествани при дилърите на марката у нас. По време на родната премиера на двата нови модела, компанията BMW Group България обяви търговските резултати за изминалата 2021 година.

Новото BMW i4 се задвижва изцяло на ток и благодарение на големия автономен пробег е подходящо и за дълги пътувания. Елегантният дизайн на каросерията се допълва от първокласно качество на материалите и изработката в интериора, както и множество възможности за индивидуализация. За емоционалното изживяване при шофирането на BMW i4 допринасят и новата система iDrive, иновациите в областта на автоматизираното шофиране и окачването за най-висок комфорт на возене. При въвеждането на пазара се предлага избор между два вида ефективно и чисто задвижване. Новото BMW i4 eDrive40 се задвижва от електромотор на задната ос с мощност 340 к.с., който осигурява класическото за марката задно задвижване. Пробегът му е до 590 км според WLTP. Новото BMW i4 M50 е първият напълно електрически M-модел в гамата на марката и има по един електромотор на предната и на задната ос. Задвижването на двете оси осигурява системна мощност от 544 к.с. Комбинираният автономен пробег достига до 510 км по WLTP. И двата модела са оборудвани с високоволтова батерия с нетен капацитет от 80,7 кВтч, която може да се зарежда с прав ток с мощност до 200 кВт. Цените на новото BMW i4 в България започват от 112 900 лева за i4 eDrive40 и 140 900 лева за i4 M50.

Второто поколение на компактния миниван BMW Серия 2 Active Tourer дебютира с подчертано динамичен и изразителен дизайн, изцяло преработен интериор, който предлага повече пространство, като в него е използвана новата операционна система iDrive 8. Новото BMW Серия 2 Active Tourer се задвижва от по-ефективни двигатели, като на пазара се предлагат четири варианта на модела с предно предаване и мощност от 136 до 218 к.с. Само след няколко месеца гамата ще бъде разширена с две Plug-in хибридни версии. Цените за България започват от 64 700 лева за новото BMW 218i Active Tourer и от 70 500 лева за новото BMW 223i Active Tourer.

 

По време на премиерата на новото BMW i4 и новото BMW Серия 2 Active Tourer на българския пазар, компанията BMW Group България обяви търговските резултати за 2021 година. През миналата година броят на реализираните автомобили с марката BMW е точно 1000, което представлява 15% ръст в сравнение с предходната година. Продажбите при MINI се увеличават също с 15% до 98 доставки. Представянето на мотоциклетите BMW Motorrad е най-доброто до момента, като постига ръст от 25% и 121 скутери и мотоциклети предадени на щастливи клиенти.

 

Снимки: BMW Group България

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.