1. Начало
  2. Новини
  3. Автомобили за бизнеса
  4. Електрическите модели на Mercedes-Benz тръгват на обиколка в България

Електрическите модели на Mercedes-Benz тръгват на обиколка в България

Шест изключителни електрически автомобила от гамата Mercedes-EQ поемат по пътищата в страната. Генералният дистрибутор на Mercedes-Benz у нас „Силвър Стар” даде старт на първото по рода си електрическо роудшоу в България. Така от София към дилърствата в страната потеглят 6 луксозни модела от гамата Mercedes-EQ, задвижвани от чиста електрическа енергия с мисъл за бъдещите поколения.

Всеки, който иска да изпита впечатляващата емоция на шофирането на електрически автомобил, може да запише час за тест драйв в дилърствата на „Силвър Стар” в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Електрическото EQ-роудшоу потегля от София към Пловдив, където любителите на луксозни автомобили с нулеви емисии ще могат да им се насладят на 11 и 12 май. На морето електрическата флотилия пуска котва за кратко, като на 17 и 18 май са пробните тестове в Бургас, а на 20 и 21 май - във Варна. Последната точка от пътуването е в Русе, където автомобилите ще бъдат на разположение на ентусиастите на 27 и 28 май в комплекса на „Евро Старс”.

 

Луксозната формация е предвождана от електрическия флагман на Mercedes-Benz EQS, който е представен от два модела. Бързият и икономичен Mercedes-Benz EQS 450+ е с мощност от 333 к.с., със задно задвижване и с автономен пробег от 780 км. Революционният Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC разполага с мощност 524 к.с. и задвижване на всички колела, впечатлява с огромния сензорен дисплей MBUX Hyperscreen, чийто извит 45-инчов екран се простира от едната до другата колона в автомобила. С вградения си софтуер с изкуствен интелект, MBUX Hyperscreen се адаптира напълно към водача на автомобила и прави персонални предложения за множество функции на информация, комфорт и управление.

В електрическата обиколка на страната ще се включат и пионерът в електрическите високопроходими модели на марката - EQC с автономен пробег от над 350 км, компактният кросоувър EQA с пробег над 400 км, както и току-що пристигналият в България 7-местен SUV EQB. И трите автомобила са със задвижване на всички колела. Към тях се присъединява и електрифицираният ван от лекотоварната гама - еSprinter. Към обиколката на страната в електрическо роудшоу ще се присъедини и високотехнологичната лимузина Mercedes-Benz EQE с автономен пробег от над 600 км. Освен новите EQE и EQB, по-нататък през годината „Силвър Стар” ще представи на българския пазар още два електромобила от EQ гамата на Mercedes-Benz.

  

Предстои премиерата на високопроходимия електрически флагман EQS SUV, както и дебютът на първия премиум автомобил в сегмента на малките ванове EQT. В унисон с глобалната стратегия на Mercedes-Benz, генералният дистрибутор на марката за България – „Силвър Стар”, ще въведе на нашия пазар до 2025 г. електрифицирани и напълно електрически автомобили във всеки сегмент - от компактните седани и кросоувъри, през луксозните бизнес лимузини до камиони, ванове и високопроходимите версии на ток като EQG, EQS SUV и EQS Maybach.

 

Снимки: Силвър Стар

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.