1. Начало
  2. Новини
  3. Автомобили за бизнеса
  4. Нов всъдеход за тежък офроуд дебютира у нас

Нов всъдеход за тежък офроуд дебютира у нас

INEOS Grenadier комбинира британски дух и дизайн с германска инженерна техника

Безспорно най-добрите всъдеходи за тежък офроуд са Mercedes-Benz G-клас и Land Rover Defender. Тези легенди в офроуда обаче струват доста пари. За всички, които искат високопроходима и здрава машина с двойно предаване 4х4, просвет от 264 мм, блокаж на диференциалите и големи ъгли на атака, на българския пазар вече има ново предложение - INEOS Grenadier. Компанията INEOS Automotive е основана през 2017 година и вече е представена у нас от „Силвър Стар”. Скоро всички фенове на офроуда ще могат да изпитат емоцията от всъдехода на предизвикателен терен.

 

vsadehod
 

Новият INEOS Grenadier е предназначен за всички ентусиасти, които искат да притежават безкомпромисен офроуд автомобил. Потребителите ще могат скоро да конфигурират своя всъдеход INEOS Grenadier във всички дилърства на „Силвър Стар” в България. Следпродажбеното обслужване на най-новия всъдеход, създаден от нулата, също ще се извършва в сервизите на „Силвър Стар” в цялата страна.

 

INEOS Grenadier
 

Новият всъдеход INEOS Grenadier се предлага на пазара в три конфигурации – 2-месен, 5-местен Utility Wagon и 5-местен Station Wagon. Вариантът Utility Wagon е сертифициран като търговско превозно средство, готов да бъде конфигуриран за точните нужди на потребителите. Всъдеходът е създаден за хора, които имат нужда от работен автомобил, без ненужни допълнения, но все пак с комфорт и стандартни функции, които днешните шофьори очакват.

 

INEOS Grenadier-interior
 

Двуместната версия има плосък под, който може да поеме стандартен европалет с размери 1,20 на 0,80 метра, докато 5-местният вариант осигурява оптималния баланс между полезен товар и превоз на пътници. Вариантът Station Wagon е 5-местно пътническо превозно средство, което се предлага в една от двете специални версии Belstaff. В сравнение с 5-местния Utility Wagon, акцентът е поставен върху комфорта, отколкото върху товарното пространство, с повече място за коленете за пътниците на втория ред.

 

Station Wagon

Новият INEOS Grenadier е оборудван с 3-литров 6-цилиндров бензинов или дизелов двигател на BMW, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия на ZF. Дизеловата версия е с мощност 249 к. с. и максимален въртящ момент от 550 Нм, а бензиновият двигател е с мощност 286 к. с. и максимален въртящ момент 450 Нм. Новият INEOS Grenadier е безкомпромисен офроудър с постоянно задвижване на четирите колела, 2-скоростна раздатъчна кутия, дълбочина на газене от 800 мм и висок просвет от 264 мм, всъдеходът ще служи вярно на своите собственици.

 

офроудър
 

През 2017 г. председателят на INEOS - Джим Ратклиф, автомобилен ентусиаст и опитен авантюрист, установява, че на пазара липсва семпъл, практичен, работен високопроходим автомобил със задвижване 4x4, проектиран да съответства на модерните потребители и надеждността. В резултат на това се създава компанията INEOS Automotive Limited, като се събира екип от автомобилни професионалисти, който да осъществи визията с нова перспектива за развитие и производство на нов всъдеход с 4x4.

INEOS Grenadier

Новият INEOS Grenadier комбинира здрав британски дух и дизайн с германска инженерна строгост и ще бъде наистина безкомпромисен всъдеход. Той е проектиран да преодолява всички препятствия и ще осигури най-добрите качества за офроуд. Всъдеходът се отличава с издръжливост и надеждност, като предлага на клиентите превозно средство като работен инструмент, където и да се намират.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.