1. Начало
  2. Новини
  3. Автомобили за бизнеса
  4. TRUCK EXPO 2022 отвори врати в Пловдив, на територията на Международния панаир

TRUCK EXPO 2022 отвори врати в Пловдив, на територията на Международния панаир

Носителите на най-престижните награди в автомобилната индустрия за 2022 г. и множество премиери очакват посетителите на най-голямото изложение за камиони, автобуси и специализирани превозни средства у нас

Започва истински празник на технологиите и иновациите в транспорта! TRUCK EXPO 2022 отвори врати от днес до 18 юни на територията на Международен панаир – Пловдив. Повече от 40 изложители, представляващи над 100 световни бранда, показват цялата гама търговски превозни средства, продукти и услуги за товарния автомобилен транспорт. 15 автомобилни премиери, 12 000 кв.м. изложбени и сервизни площи, още толкова тест драйв зона и много изненади очакват посетителите на най-големият автомобилен форум у нас. Организатор на изложението е Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

Гледката е впечатляваща, каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов, който откри форума.

otkriwane-truck-expo

„Автомобилната индустрия се развива бързо, технологиите безспорно изпреварват регулацията и развитието на инфраструктурата. Ние трябва да отговорим на необходимостта от безопасност на пътя за всички участници в движението, защото „умните“ превозни средства изискват по-добри пътища, модерни знаци, адекватна маркировка, осветление, гъвкави системи за сигурност“.

Министърът допълни, че по Програмата „Развитие на регионите“ до 2027 г. са предвидени близо 638 млн. лева, от които 125 млн. лв. за зарядна инфраструктура за електрически автомобили. В Националния план за възстановяване и устойчивост са предвидени 100 млн. лева за проекти за устойчив градски и междуградски транспорт в 40 общини, вкл. за доставка на превозни средства за обществен транспорт с нулеви емисии. По думите му с промените в Тарифата за тол системата ще се приложи на практика принципа „замърсителят плаща“ и така собствениците на тежкотоварни автомобили ще имат силен стимул и мотивация да инвестират във висок екологичен клас транспортни средства.

kamioni-truck-expo

Заместник-председателят на Асоциацията на автомобилните производители и ръководител на секция „Товарни автомобили“ Георги Загоров пожела успех на всички изложители на петото издание на TRUCK EXPO.

„За нас е изключителна чест в тези турболентни времена да се мобилизираме и да покажем най-новото в технологиите, свързани с товарните автомобили. Надявам се и професионалистите в сферата, и любителите на тази техника, да имат своя празник на този форум, с многобройни полезни и приятни моменти с най-новите автомобили и техника“, допълни Георги Загоров. 

В TRUCK EXPO участват водещите световни брандове тежкотоварни автомобили BMC TRUCKS, DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MERCEDES-BENZ, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS. Представени са най-новите модели, технологии и оборудване в категория N1, както и богато разнообразие от ремаркета и полуремаркета  на SCHMITZ CARGOBULL, MEGA, KÖGEL, MEILLER, KNAPEN, DOLL, WEKA, HÜFFERMANN, SCHWARZMÜLLER, OZ TREYLER, LAMBERET, хидравлични системи за товарни автомобили, фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи, до финансови услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

На специална пресконференция бе представен първият дигитализиран флот в България и един от първите такива в Европа, съставен от международния камион на годината DAF XF, оборудван с най-новото ремарке на Schmitz Cargobull – EcoFlex. Транспортната компания EuroSpeed представи филм за резултатите от тест на композицията по най-натоварените пътища в Европа.

Международното изложение по традиция привлича както професионалисти и специализирана публика от България и чужбина, така и широка аудитория от семейства и фенове на тежките машини. Тук всеки намира нещо интересно за себе си - не само в демонстрацията на най-новите модели и автомобилни технологии, но и ново разбиране за индустрията на камионите и новите системи за задвижване, навлизането на чисти и алтернативни горива в товарните превозни средства за къси и дълги разстояния, системи и оборудване за свързаност, улеснения при шофиране, безопасност, сигурност и комфорт на пътя. Всички автомобили могат да бъдат разгледани и изпробвани в тест-драйв за професионалисти. Още много  разнообразни презентации и ексклузивни събития в рамките на изложението ще представят най-актуалните новини от индустрията.

Работното време за посетители е от 10:00 до 18:00 часа на 16 юни и 17 юни, и от 10:00 до 16:00 часа в съботния ден (18 юни). Входът е свободен след регистрация през сайта на изложението www.truckexpo.eu.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.