1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. 3 дни за 100% био бизнес - цял свят от нови органични и екологични решения!

3 дни за 100% био бизнес - цял свят от нови органични и екологични решения!

Био изложението ще се проведе на 18-20 септември 2022 в Лион, Франция

Natexpo, международното търговско изложение за биологични продукти, ще се проведе в Eurexpo (Лион) от 18 до 20 септември 2022 г. С участието на 1800 изложители и марки и очаквани 10 000 посетители, то не трябва да се пропуска. Това е събитие, организирано от и за специалисти в областта на биоземеделието и за всички, които се стремят към екологична отговорност, нулеви отпадъци и кръгова икономика.

 

7 сектора, 6 тематични посоки

Natexpo ще представи седем изложбени сектора, предлагащи всеобхватни продукти на органичния пазар: от храна, козметика, хранителни добавки и съставки, до лични и битови продукти и услуги, услуги на дребно и оборудване, и решения за електронна търговия.

 

Планирани са шест тематични салона, включително два нови: местното развитие, подчертаващо ценни регионални инициативи, и салон, посветен на първокласната козметика.

 

Тези салони ще дойдат в допълнение към установените вече тематики: Кетъринг, Частен етикет, Веган и Нулеви отпадъци, което ще позволи на посетителите лесно да изберат изложителите, които отговарят на техните нужди.

 

Ключовият идентификатор на шоуто винаги е да посочи най-новите продукти и открития в органичния сектор, както и да представи малките, бързо развиващи се компании, които са се приземили на "голямата идея".

 

Шоуто също така ще включи 200 ексклузивни конференции и демонстрации. В дневния ред са: тенденции, предвидливост, актуално състояние на биологичния пазар, разпоредби, съвети, потребителски модели, търговия на дребно, органични съставки и структуриране на веригата на доставки.

 

 

Криза? Да, но не точно

Биологичният пазар нараства силно в продължение на над 10 години и регистрира двуцифрен ръст между 2015 и 2020 г. През 2021 г., след забележителен връх по време на кризата с Ковид, наблюдаваме забавяне – корелирано, заради спада в общото потребление на домакинствата.

 

Супермаркетите все още са най-динамичният канал за закупуване на биологични продукти (74 %), но потребителите доброволно са ги изоставили (-3 процента) в полза на местните производители.

 

През 2021 г. биологичният сектор набира над 1,7 милиона купувачи в сравнение с предходната година. Макар органичният сектор да е бил свидетел на забавяне в сегмента на храните, хигиената и вселената за красота никога не са били толкова успешни. Прогнозите дори не подсказват за криза: през 2023 г. биологичният сектор би могъл да представлява 8,5 % от козметичния пазар.

 

 

Повече подробности на http://www.natexpo.com/

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.