1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Биомаркетингът – другата страна за успеха на биологичното земеделие

Биомаркетингът – другата страна за успеха на биологичното земеделие

Снимка:

България има сериозен потенциал, за да превърне биоземеделието във водещ сектор

През последните години биологичното земеделие, като сектор на европейското селско стопанство, бележи постоянен ръст. У нас този подем се илюстрира с 900 сертифицирани или в преход биопроизводители, преработватели и търговци. Това е безспорен напредък за опазването на природните ни ресурси, за биологичното разнообразие и хуманното отношение към животните и съвременна подкрепа за развитието на селските райони.

Този ръст на биопроизводството обаче изисква адекватни действия за развитие на националния пазар на потребление на биопродукти, защото в момента те се реализират основно навън, където както цената, така и търсенето  им е удовлетворително за нашите биопроизводители. Въпросът е кога важни  условия за просперитета на земеделските ни производители на биологични продукти ще съществуват и у нас.

В рамките на Първата международна изложба „БиоАгра“ се проведе конференцията „Маркетинг в биологичното земеделие“. Форумът представи биологичното земеделие като начин на производство, щадящ околната среда, а произведените биологични продукти - като качествена и здравословна храна.

Специализираната изложба за биологично растениевъдство и животновъдство „БиоАгра“ е резултат на партньорство на Фондация "АВАЛОН" – Холандия и Агроекологичния център към Аграрен университет – Пловдив. На откриването на конференцията присъстваха Херман ван Висен, съветник по земеделието към Холандското посолство и ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. дсн Димитър Греков.

Водещ домакин на програмата беше доц. д-р Владислав Попов, основна фигура от наша страна в реализацията на българо-холандския проект „Новото тракийско злато“ /2009-2014 г./, подкрепящ устойчивото развитие на Източните Радопи.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.