1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Как да произведете зеленчуци с отличен търговски вид и изключителен вкус

Как да произведете зеленчуци с отличен търговски вид и изключителен вкус

Ще разберете само тази седмица в предаването АГРОФОРУМ

Предаването стартира с новината, че Контролно-техническата инспекция към МЗХ празнува 50 години от създаването си. В тази връзка изпълнителният й директор инж. Георги Георгиев заяви, че ролята  на инспекцията е голяма, защото тя контролира дали цялата внасяна агро и горска техника отговаря на евроизискванията и е безопасна. По думите му, ръководената от него структура дава важна информация не само за развитието на земеделието ни, но и за аграрната ни политика.

Втората тема в АГРОФОРУМ е свързана с предизвикателствата пред зеленчукопроизводството. Извън проблемите в бранша, ще научите как да получите ранна и свежа продукция с дълъг период на съхранение. Повече по темата – от агронома Детелина Тенева.

А ако сте производители на царевица или слънчоглед, сигурно си мислите, че трябва да вложите много средства, за да извлечете максималния потенциал на растенията. Напротив – на цената на една разумна инвестиция в растителна защита, ще ожънете повече зърно от единица площ. В това ще ви убедят земеделски производители, използвали най-модерните растителнозащитни решения при пролетните култури.

Имаме и специална тема само за царевицата и за различните направления, в които може да бъде използвана. Но и за каквото и да я отглеждате – едно е ясно, генетиката с висок потенциал стои в основата на рентабилното производство. Повече по темата ще научите от Божидар Бонев, продуктов мениджър на семенарска компания.

И в края на предаването, ще си припомним кога и как да проведем борба с плевелите и болестите при житните култури.

Видео анонс на предаването вижте ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.