1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Конференция по биологично пчеларство и фестивал на меда

Конференция по биологично пчеларство и фестивал на меда

От 27 до 29 август в Несебър

Първата по рода си Световна конференция по биологично пчеларство ще се проведе от днес до 29 август, съобщиха от Община Несебър. Конференцията ще се проведе в хотел „Планета",Слънчев бряг, като се очаква да присъстват 150-200 учени, пчелари и специалисти от целия свят. Паралелно с форума, в Стария град на Несебър ще се проведе фестивал на меда, който ще продължи до 5 септември.


В България има значителен брой пчелни семейства, които са под контрола на сертифициращи организации и от страната се изнася значително количество пчелен мед. Останалите пчелни продукти са в много по ограничени обеми.


Докато за пчелния мед цената при биологично производство и реализация на такъв е в рамките на 30-35% по-високи цени, за останалите пчелни продукти разликата в цените може да стигне от 100% до 300% (например за прополис или перга). Интересът към биологичните пчелни продукти нараства и заради тяхното приложение в науката за лечение с пчелни продукти - АПИТЕРАПИЯ. Използването на качествените биопродукти води до по-висок ефект при лечението и категорично до липса на всякакви странични ефекти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.