1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Методът AgBalance на BASF спечели първо място в състезанието за идеи за устойчив корпоративен мениджмънт

Методът AgBalance на BASF спечели първо място в състезанието за идеи за устойчив корпоративен мениджмънт

Компанията участва в дискусия в рамките на годишната конференция на Германския съвет за устойчиво развитие

AgBalanceTM, новият метод на BASF за измерване на устойчивостта на развитието на земеделието, спечели първо място в състезанието за идеи за устойчив корпоративен мениджмънт, организирано от Германския съвет за устойчиво развитие (RNE). В рамките на годишната конференция на Съвета на 25 юни в Берлин, BASF представи AgBalance като метод за развиване на устойчив бизнес в земеделието и участва в дискусия на тема: “Устойчиво корпоративно управление”.

В поздравлението си към BASF, проф. Лусия Райш, член на Съвета, заяви: “Най-много ни впечатли високият стандарт на представените проекти, сред които AgBalance заслужено спечели първа награда. Той представя силна методология, която, вярваме, ще доведе до иновативни промени в земеделието – сфера от изключителна важност за обществото като цяло. Проектът е забележителен и поздравявам компанията за нейния поглед върху нещата и това важно постижение.”

Като признание за оказаната чест, д-р Дирк Фоесте, ръководител на дивизията на BASF за растителна защита, беше поканен да участва в дискусия за научните и новите бизнес подходи в рамките на конференцията на Съвета в Берлин. “Разговори, посветени на измерване на устойчивостта, като този, който провеждаме днес, са от решaващо значение, ако желаем да търсим и прилагаме нови подходи за устойчиво корпоративно управление, – заяви Фоесте. – Особено в сферата на земеделието, ние се нуждаем от ясно и последователно измерване, така че всеки да може по-добре да вникне в често сложната връзка на взаимодействие между икономика, екология и общество.”

Фоесте подчерта важността да се погледне върху устойчивото земеделие по един рационален начин, подкрепен с факти. За BASF това означава да се заложи на холистичен поглед върху целия жизнен цикъл, предлагайки опции за подобрения и напредък в процеса на измерване по отношение на по-устойчивите системи на производство.

Целия материал за метода AgBalance на BASF четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.