Организират биопазар във Варна

Събитието се провежда под патронажа на МЗХГ

Днес на входа на Морската градина във Варна жителите и гостите на града ще могат да посетят пазар на родни биологични производители. Той ще бъде съпътстван и от кулинарна демонстрация. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите. Целта му е да подпомогне популяризирането на родното производство.

Посетителите на пазара ще имат възможността да се запознаят с богато многообразие от биопродукти, произведени у нас. Голяма част от тях са подпомагани по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Потребителите ще имат възможност да опитат част от продуктите преди да си ги закупят. На пазара ще се предлагат различни пресни сезонни плодове и зеленчуци, плодови оцети, пчелен мед, плодови млека и кефир, вина и много други.

Ути Бъчваров ще води кулинарната демонстрация, която ще се проведе в рамките на пазара. Той ще покаже  предимствата на родните биопродукти. На място ще приготви миди с бяло вино и девесил, а присъстващите ще могат да опитат от ястието.

 
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.