1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. По мярка „Агроекология” са платени 50 проекта на стойност 500 хил. лв.

По мярка „Агроекология” са платени 50 проекта на стойност 500 хил. лв.

Очаква се, след празниците по 30 проекта, по които няма констатирани проблеми с документацията, да бъдат извършени плащания

Платените проекти по мярка „Агроекология” до момента са 170 за над 1 млн. и 100 хил. лв., от които по 50 плащания на стойност 500 хил. лв. са наредени вчера. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров на проведената среща с представители на българската Асоциация "Биопродукти". 

Очаква се, след празниците по 30 проекта, по които няма констатирани проблеми с документацията, да бъдат извършени плащания. На 56 бенефициенти са изпратени писма за предоставяне на допълнителни документи, а за всички останали има констатирани несъответствия, които са в процес на отстраняване. По време на срещата бяха предоставени уникалните регистрационни номера /УРН/ на списък с производители на биологично земеделие и в реално време експерти от ДФ „Земеделие” провериха движението по техните проекти. Зам.-министър Димитров пое ангажимент в най-кратки срокове да се решат натрупаните проблеми и поиска всички искания да бъдат изпратени писмено, за да се вземат необходимите мерки за опростяване на процедурите и повишаване на интереса по мярка „Агроекология” от Програмата за развитие на селските райони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.