1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Представител на АЗПБ получи награда „Еврика” за млад фермер

Представител на АЗПБ получи награда „Еврика” за млад фермер

Димитър Николов отглежда в стопанството си 960 крави за добив и продажба на мляко

На официална церемония вчера „Фондация Еврика” връчи за 21 път традиционните си награди за иновативни проекти в областта на различни сектори от икономиката. Призовете бяха присъдени в категориите за постижения в науката, млад изобретател, млад мениджър и млад фермер.

Димитър Николов, управител на „Агро Бизнес Груп 2003” ООД, член на Асоциацията на земеделските производители в България,  получи наградата „Еврика” за млад фермер за 2010 г. Бизнесът му е в сферата на животновъдството и растениевъдството. Младият фермер е роден през 1977 г. Завършил е специалността „Мениджмънт на агробизнес организациите” в Аграрен университет - Пловдив. В стопанството си отглежда 960 крави за добив и продажба на мляко. Обработва 16 хиляди дка. земя в землищата на общините Раковски, Марица и Брезово. Произвежда пшеница, царевица, ечемик и слънчоглед. Фирмата му се занимава и с производство и търговия с фуражи. Има изградена стопанска, складова и производствена база с площ от 480 кв.м.

Само за 2010 г. инвестициите в обновяването и допълването на машинния парк за дружеството възлизат на 1663 476 лв.  В началото на 2011 г. стартира изграждането на нова ферма с капацитет от 1 200 броя дойни животни с площ от 94 000 кв. м. в землището на гр. Раковски. Тя ще отговаря на най-съвременните условия и ще бъде оборудвана с най-модерните технологии в бранша.

Наградата му беше връчена от министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.