1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Предстои Европейски органичен конгрес в Рим

Предстои Европейски органичен конгрес в Рим

Конгресът е една възможност за биологичния сектор да направи оценка и да бъдат обсъдени променящата се законодателна рамка за биологично земеделие в Европа

Започна регистрацията  за Четвъртия Европейски органичен конгрес в Рим, който ще се проведе на 21-22 юни, 2010. Конгресът е една възможност за биологичния сектор да направи оценка и да бъдат обсъдени променящата се законодателна рамка за биологично земеделие в Европа. Конгресът, който е четвъртото мащабно събитие, организирано от Европейската група на IFOAM ( Интернационална федерация на движенията за органично земеделие ), дава платформа за членове на органичните движения, експерти и политици да обсъдят актуални регулаторни въпроси и има за цел да оцени първата година от прилахането на новия регламент - да направят оценка на настоящата ситуация и да предоставят перспектива за по-нататъшни елементи, които да се добавят към този регламент.

Във връзка с новите регламенти на ЕС за биологични храни и земеделие за повече от една година, Европейската група на IFOAM кани биологичния сектор в италианската столица за оценка на дейността на регулаторния режим - какви са проблемите и предизвикателствата, кои райони се нуждаят от работа сега и кои ще се нуждаят от внимание в бъдеще. Конференцията ще бъде открита от председателя на Комисията за земеделие към Европейския парламент, Паоло Де Кастро, а програмата включва редица говорители от високо ниво на институциите в ЕС, както и широко представителство на Европейския биологичния сектор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.