Общо над 500 фирми взеха участие в изложението
Тази година търговското изложение Натурални и органични продукти Европа се проведе в "Олимпия", Лондон, от 11 до 12 април 2010 г.. Органичната кухня, спонсорирана от биодинамични специалисти по месото Heritage Prime представи някои от британските водещи специалисти-готвачи, които демонстрираха различни подходи по представяне и сервиране на органична кухня. Популярно още от създаването си през 2007 г., шоуто Органична кухня отново потвърждава ангажимента на събитието към насърчаване на истинска храна - устойчива, органична и местно производство.
Екипът на Органична кухня включи водещия диетолог и автор на бестселъри Джилиан МакКийт; Роуз Елиът, готвач на годината 2008, чието име е синоним на вкусна вегетарианска храна и която също така ще подписва копия от новата си книга „Ново напълно вегетарианско”. В Органична кухня ще се появят за пръв път и: Хедър Милс - вегетарианец и нов собственик на Редуд Хоулфуд; главният готвач на Итън Колидж Майкъл Годфри; Мат Хей, главен готвач в световния централен офис на Барклиз "; Андрю Астън – кетъринг-готвач на годината 2009 и Дейл Пинок, който по-късно тази година трябва да направи своя телевизионен дебют в предаването „Пазарна кухня” по телевизионния канал „Добра храна”.
Общо над 500 фирми взеха участие в Натурални и органични продукти Европа – 2010, 200 от които изложиха свои продукти за първи път. Наличието на такъв голям брой дебютанти-изложители осигури голям избор от нови продукти: натурални, органични, биодинамични, занаятчийски и произведени съгласно принципите на справедливата търговия и устойчивото развитие, за търговците на дребно, които присъстваха на двудневното шоу.