1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Скок в търсенето на австралийско органично вино

Скок в търсенето на австралийско органично вино

Много производители на органични и на биодинамични вина отчетоха рекордни продажби през изминалата година

Като една от най-бързо разрастващите тенденции в австралийското винопроизводство, търсенето на австралийското органично и биодинамично вино продължава да нараства през 2009/10 г., въпреки че австралийската винена промишленост се изправя пред един от най-големите излишъци в историята, предаде organic-market.info. Докато големите производители във винопроизводството посочиха настоящата криза като най-лошата от две десетилетия, много производители на органични и на биодинамични вина отчетоха рекордни продажби през изминалата година и получиха международно одобрение от най-известните световни критици на виното и от изложения на вина.

Харт на Баросса, е най-старият удостоверен органичен производител на вино в долината Баросса, беше награден със златен медал на престижната интернационална награда  за органично вино в Германия през миналия месец, като по-този начин постави в центъра на вниманието долината Баросса и австралийското органично винопроизводство. Винарите Майкъл и Алиса Харт, попечители на винарската изба, получиха заслужено отличие за специалната селекция удостоверен органичен Шира 2008 при конкуренция от над 411 световнопризнати производители на органични вина. „Запалени сме по нашата органична продукция, както и клиентите ни от цял свят – казва Алиса Харт. „Признанието на виното ни на международно равнище подвърждава нашата отговорност да произвеждаме първокласно вино чрез устойчиви фермерски практики. Целта ни е да произвеждаме най-доброто, което природата ни позволи, като използваме стари фермерски принципи, смесени със съвременни техники на винопроизводство.

Род Уиндрим, винар и собственик на Кринкълуд биодинамични вина в долината Хънтър казва, че въпреки повишаване цената на бутилките им през 2009, продажбите продължават да растат с рекорд през ноември и декември. Ваня Кулен от Австралийската удостоверена биодинамична винарска изба „Река Маргрет” - Cullen Wines беше наскоро наречена „Винопроизводител на годината” от авторите на наръчника Penguin Good Australian Wine Guide и беше поставена в списък на най-влиятелни хора във винопроизводство в списание Винарски бизнес.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.