1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Специализирано Изложение за натурални и биопродукти

Специализирано Изложение за натурални и биопродукти

17–20 ноември, зала 3 на НДК, София

Бързите климатични промени и загубата на биологичното разнообразие, от една страна, а от друга, актуалните тенденции за здравословен живот, стимулират производството на натурални и биопродукти. У нас съществуват отлични предпоставки за развитието на този пазарен сегмент. България е един от най-големите износители на сушени билки, замразени плодове, мед, млечни продукти, етерични масла и козметика, които са изключително конкурентоспособни.

Следвайки логиката на пазара, Виа Експо и Българската търговско-промишлена палата организират за първи път специализираното изложение Bio & Eco Expo. То ще се проведе в периода 17–20 ноември в НДК, София, под патронажа на Министерството на земеделието и храните. Събитието ще събере на едно място производители, вносители, търговци, земеделци и преработватели. Целта на изявата е да се популяризират предимствата на еко и биопродуктите сред потребителите, както и да се насърчат директните търговски контакти между основните субекти на пазара.

Участниците ще покажат изключително разнообразие от храни, напитки, козметика, бебешки продукти, биоразградими опаковки, почистващи и перилни препарати. Специално за фермерите ще бъдат представени биоторове от естествени материали, които не замърсяват околната среда и продукцията с остатъчни вредни вещества. Диворастящи лечебни растения, орехови ядки, мед и млечни биопродукти ще присъстват сред изложбените експонати. Всички производители могат да получат компетентна консултация относно про- цедурите за сертификация на биологично производство на земеделска продукция и храни от утвърдена българска компания.

За контакти:
www.viaexpo.com
http://www.bcci.bg/fairs..html

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.