1. Начало
  2. Новини
  3. Екология
  4. Министър Борислав Сандов се срещна с посланика на Индия

Министър Борислав Сандов се срещна с посланика на Индия

Двете страни обмениха виждания във връзка с използването на възобновяемите енергийни източници и нови технологии, допринасящи за зеления преход

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов се срещна с посланика на Индия Санджай Рана. По време на разговора беше обърнато специално внимание на традиционно приятелските и стабилни отношения между двете страни, както и на възможностите за тяхното задълбочаване.

Министър Борислав Сандов представи приоритетите на МОСВ и посочи опазването на околната среда като един от стълбовете на устойчивото развитие и ключов фактор за насърчаване на социално-икономическото развитие чрез осигуряване на зелен икономически растеж и качество на живот.

Посланик Рана повдигна темата за изменението на климата и очерта ангажиментите, които страната е поела за постигане на въглеродна неутралност.

Двете страни обмениха виждания във връзка с използването на възобновяемите енергийни източници и нови технологии, допринасящи за зеления преход.

Sanjay Rana

Министър Борислав Сандов подари на посланика реплика на предмет от Панагюрското съкровище и получи от него фотокнига “Индия в думи и образи”.

Sanjay Rana

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.