1. Начало
  2. Новини
  3. Екология
  4. В Бургас представят проектни предложения по „Малка грантова схема за мерки за намаляване на морските отпадъци“

В Бургас представят проектни предложения по „Малка грантова схема за мерки за намаляване на морските отпадъци“

Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. предоставя средства, осигурени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн

Днес, 20 Февруари 2020 г. Програмният оператор на програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ ще проведе Информационен ден в град Бургас, Eкспозиционен център „Флора“, Приморски парк, зала № 2 за обявената Покана за подбор на проектни предложения по „Малка грантова схема  за мерки за намаляване на морските отпадъци“ по Резултат 2  „Система за оценка, мониторинг и управление на морските води".

Целта на Малката грантова схема е да бъдат финансирани проекти, прилагащи инициативи за намаляване на количеството отпадъци в морската среда, включително обучения и повишаване на осведомеността по отношение на замърсяването на морските води.

Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. предоставя средства, осигурени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн. Целта е намаляване на икономическите и социалните различия в Европа и засилване на двустранните отношения между страните-донори и страните-бенефициенти чрез финансиране на няколко приоритетни сектора, сред които околна среда, гражданско общество и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.